ik adviseer en verbind

Bouwen en verbouwen in de zorg is een zorgvuldig proces. Van het uitstippelen van een strategie, het samenstellen van een programma van eisen tot en met de ontwerpfase wordt betrokkenheid van alle partijen gevraagd. Als Bouwchirurg verbind ik gebruikers, ontwerpers en de zorg-organisatie om tot een optimaal resultaat te komen.

De Gebruikers

Veel ontwerpteams missen een vast aanspreekpunt bij de gebruikers, een vaste waarde tijdens ontwerp vergaderingen en gebruikersoverleg. Ze hebben behoefte aan iemand die kennis van zaken en mandaat heeft, maar niet wordt weg gepiept of dienst heeft. Dankzij mijn achtergrond en kennis ben ik de ideale link tussen ontwerpers en gebruikers. Bovendien zorg ik voor de continuïteit.

Zorg professionals kunnen soms conservatief zijn bij het maken van bouwplannen, terwijl dat hét moment is om voorbij de horizon te kijken. Ik daag ze graag uit hun manier van werken en ziekenhuis van de toekomst vorm te geven.

 

De ontwerpers

Zorgprofessionals weten als geen ander hoe het er op de werkvloer aan toe gaat en waar het beter zou kunnen. Maar zij blijken ook uit te blinken in improvisatie en het zich aanpassen aan de omstandigheden. Deze flexibiliteit maakt dat ze soms omstandigheden accepteren die voor verbetering vatbaar zijn. Nieuw- en verbouwtrajecten zijn juist de momenten om even niets als gegeven te accepteren en met een wit vel papier voor je over het ideale ziekenhuis van de toekomst na te denken.

Als adviseur begeleid ik gebruikers bij nieuw- of verbouwprojecten van hun ziekenhuis. Ik kan hen tevens vertegenwoordigen in project- en ontwerpteams. Dat betekent dat ik zowel in het prille begin, bij het schrijven van een Strategisch Vastgoed Plan of Programma van Eisen, als later tijdens de ontwerpfase mijn expertise kan inbrengen.

De Ziekenhuisorganisatie

Ik ben graag de brug tussen de ziekenhuisorganisatie en de gebruikers. Door mijn kennis van zorgprocessen en het feit dat ik de taal van de werkvloer spreek ben ik in staat enerzijds draagvlak te scheppen bij de gebruikers en anderzijds hun stem te laten horen bij het maken van bijvoorbeeld strategische vastgoedplannen. Op deze manier voorzie ik de plannen in een vroeg stadium van ‘medisch specialistisch advies’.